Beeldcoachen is ook prima in te zetten buiten het onderwijs. Bij alle beroepsgroepen waarin met of tussen mensen gewerkt wordt, is beeldcoachen een professionele vorm van coaching aan de hand van beelden. Ook hiervoor kan JIJ dus! worden ingeschakeld.

 

Situaties waarin beeldcoachen oplossingen biedt; 

  • Beeldcoachen om het "als lastig ervaren" gedrag van collega/medewerker te begrijpen:
    Beeldcoachen is een methode om meer inzicht te krijgen in het gedrag van collega/medewerker. Men focust vaak op het lastige gedrag alleen en dan is er minder vaak zicht op andere invloeden in de omgeving. Door het bespreken van de opnames ontdek/leer je om anders te kijken en je handelen aan te passen aan wat jouw collega/medewerker nodig heeft. Hierdoor zal het storende gedrag in de toekomst afnemen.
  • Beeldcoachen bij teamsamenwerking:
    Bij deze vorm van beeldcoachen ligt de nadruk op de samenwerking, organisatie en communicatie tussen directe collega's onderling, of tussen leidinggevende en zijn/haar afdeling. De beelden kunnen zowel samen als individueel besproken worden.
  • Beeldcoachen bij teambegeleiding:
    Bij deze vorm van beeldcoachen worden teamsituaties gefilmd, bijvoorbeeld een vergadering of een teamdag. Een team bestaat uit verschillende mensen en ieder mens heeft weer eigenschappen die naar voren komen in groepssituaties. Zo zal de ene collega/medewerker veel aan het woord zijn en zal je een andere collega/medewerker minder horen. Vraagstukken die besproken kunnen worden zijn: "Wat is mijn rol binnen het team en wat zijn de rollen van mijn collega's/medewerkers", "Hoe kunnen we optimaal gebruik maken en leren van elkaar".