Hoe ga ik te werk?

Beeldcoaching bestaat uit een aantal ontmoetingen tussen de coach en degene die gecoacht wordt. 

KENNISMAKINGSGESPREK

Tijdsduur: 1 uur

Het is belangrijk dat je een klik hebt met mij als coach. Ik wil graag dat je je prettig en op je gemak voelt bij mij en je hierdoor kunt en durft open te stellen. Pas als dat lukt, sta je open voor verdere ontwikkeling. Meteen daarna volgt de intake, deze staat in het teken van je persoonlijke en/of professionele (leer-)vraag. Waar loop je tegenaan en wat wil
je graag verbeterd zien? Kortom; waar ligt onze focus tijdens dit traject? We zullen hierbij samen de huidige en de gewenste situatie zo helder mogelijk in kaart brengen.   

 

BEGELEIDINGSTRAJECT

Hoe ziet een begeleidingstraject er uit?

  • Filmen (20-30 minuten per sessie)
  • Feedbackgesprek (60-75 minuten per sessie, exclusief 60 minuten voorbereidingstijd door JIJ dus!)
  • Eindgesprek (45-60 minuten)

 

Filmen;

Dit vindt plaats op locatie. De situatie die gefilmd wordt, wordt van tevoren samen besproken. De beelden stuur ik zo snel mogelijk via WeTransfer door.
Vervolgens bekijk je eerst de beelden zelf en selecteer je 2 fragmenten waarbij je tevreden bent over je eigen handelen en 1 fragment waarbij jij vindt dat je nog iets te leren hebt. Uiteraard selecteer je deze fragmenten gekoppeld aan je (leer-)vraag, die we tijdens de intake geformuleerd hebben. Zo bereidt je dus zelf ook het feedbackgesprek voor.

Ook ik analyseer de beelden voorafgaand aan het feedbackgesprek en bereid daarbij een micro-analyse voor met jouw (leer-)vraag in mijn achterhoofd.  

 

Feedbackgesprek(ken);

Samen gaan we in gesprek aan de hand van de door jou en mij geselecteerde beelden. Leidend daarbij is jouw eigen voorbereiding. Tevens zullen tijdens het feedbackgesprek ook alle punten die ik genoteerd heb aan bod komen. De feedback op de beelden is altijd vanuit een positieve kijkrichting. Je zult merken dat je tijdens deze gesprekken qua denken en voelen veel in beweging wordt gezet.
Op het einde van ieder feedbackgesprek sluiten we af met een werkpunt en plannen we een afspraak voor het volgende filmmoment en feedbackgesprek. Tot deze volgende afspraak ga je vervolgens oefenen in de dagelijkse praktijk met je nieuwe werkpunt totdat ik weer kom filmen, zodat we samen kunnen kijken of er al een verandering heeft plaatsgevonden.

Deze cyclus van filmen en feedbackgesprek(ken) kan zich nog een of meerdere keren herhalen, afhankelijk van progressie en behoefte ten aanzien van de vastgestelde (leer-)vraag. 

 

Evaluatief eindgesprek;
Het begeleidingstraject wordt door middel van een evaluatief eindgesprek samen afgesloten.
Tijdens dit gesprek bespreken we je ontwikkeling en concluderen we of je (leer-)vraag is opgelost.